שאלת זקיקים

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

15/02/2012 | 08:53 | מאת: נונלה

בוקר טוב, חודש שעבר עברתי טיפול IVF שכלל תמיכה של פרגניל (5 זריקות בסה"כ) וסינרל, שאיפה אחת פעמיים ביום מיום השאיבה ושבועיים לאחר מכן. סינרל הופסק לפני שלושה שבועות (24/01/12) וזריקת פרגניל אחרונה הייתה ב- 28/01/12). ווסת בתאריך 02/02/12. היום זה יום 14 למחזור. בדר"כ אני מבייצת בין יום 11-14. לפני מספר ימים התחלתי מעקב זקיקים לצורך ניסיון טבעי. ביום 10/02/12 (יום 9 למחזור): שחלה ימנית: זקיקים בגודל 11X11 הערות:ממצא ציסטי עם תוכן נוזלי פשוט שחלה שמאלית: הערות: ממצא עכור בקוטר 21 מ"מ עובי אנדומטריום 5.4 מ"מ דוגלס: חופשי מנוזל ביום שני 13/02/11, חזרתי על ה-US וגם עשיתי בדיקות דם. אולטראסאונד: שחלה ימנית: זקיקים בגודל: 15X14 מ"מ הערות:ממצא בשלבי תמט בעל תוכן נוזלי צלול 18X11 מ"מ שחלה שמאלית: 3 זקיקים קטנים מ-10 מ"מ עובי אנדומטריום 7.5 מ"מ דוגלס: חופשי מנוזל בדיקות דם: E2=267 LH= 4.54 P = 2.56 (טבלת ייחוס 0.5-4.8). היום חזרתי על בדיקות ה-US ודם. יום 14 למחזור: אולטראסאונד: שחלה ימנית: זקיקים בגודל: 15X9 מ"מ 13X7 מ"מ. הערות:ועוד מספר זקיקים קטנים יותר בנוסף נצפה ממצא ציסטי לא צלול בקוטר 10 מ"מ שחלה שמאלית: זקיקים בגודל: 11X8 מ"מ. הערות:ועוד מספר זקיקים קטנים יותר עובי אנדומטריום 7.8 מ"מ רירית רחם סדירה תלת שכבתית דוגלס: חופשי מנוזל. עדיין אין תוצאות של בדיקות דם. שאלותי: 1. איך יכול להיות שהזקיק לא גודל בכלל ביומיים ונראה שהוא אפילו קטן? 2. האם יכול להיות שהתמיכה של הסינרל דיכאה את המערכת ולכן את התפתחות וזאת למרות שסיימתי לקחת את הסינרל לפני 3 שבועות (שאיפה אחת פעמיים ביום למשך שבועיים)? 3. האם במצב הזה צפוי ביוץ החודש? אני מבייצת באופן סדיר כל חודש. האם יכול להיות שהחודש ישנה בעיה? 4. האם הציסטה שנשארה, למרות שהיא קטנה וממשיכה להצטמק, היא זו שמעכבת עדיין את כל התהליך? אני די מודאגת מהעניין, אודה לעזרתך...

15/02/2012 | 11:13 | מאת: פרופ' שחר קול

1. הוא לא תקין. 2. לא סביר שכן LH די גבוה. 3. צפוי ביוץ. 4. סביר שלא, היא לא מפרישה E2

15/02/2012 | 12:15 | מאת: נונלה

הגיעו בדיקות הדם מהיום: E2= 252 LH = 5.57 P = 1.86 (טבלת ייחוס 0.5-4.8). 1. מה זה אומר שה-E2 לא מתרומם בכלל? 2. האם יכול להיות שהגוף שלי עדיין בסוג של דיכוי מהטיפול הקודם (השפעת הסינרל כתמיכה). 3. האם אפשר לצפות שאחד הזקיקים הקטנים שנצפו יגדל ועדיין יהיה ביוץ תקין בימים הקרובים? תודה על עזרתך...

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית