נישה וטיפולי פוריות IVF

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

13/10/2019 | 11:08 | מאת: א

שלום אני כמעט שנתיים אחרי ניתוח קיסרי. יש נישה שלא התאחה. התחלתי שוב טיפולי פוריות. בחודש שעבר היה לי הריון כימי שנפל. שאלות: 1. האם יכול להיות הריון כימי בגלל הנישה? האם יכול להיות בעיה בהשתרשות בגלל הנישה? 2. האם אני צריכה לטפל בנישה לפני סבב הבא של טיפולי פוריות? אני לא יודעת מה גודל הנישה 3. האם זה בכלל דורש טיפול? איזה טיפול? תודה על מענה לכל השאלות.

13/10/2019 | 11:52 | מאת: פרופ' שחר קול

נישה משמעותית עלולה לפגוע בסיכויי ההשתרשות של העובר. בעיקר, אם כתוצאה ממנה יש נוזל בחלל הרחם. ניתן להעריך את גודל הנישה ומשמעותה על ידי בדיקת אולטרסאונד קפדנית. הטיפול בנישה הוא ניתוחי.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית