הפלות עקב איכות ירודה של הביציות בגלל הגיל

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

12/08/2019 | 13:01 | מאת: דנית

סידרת ההפלות שלי סה"כ 6 התחילה לפני 3 וחצי שנים בגיל 41-41וחצי.ההפלה הראשונה היתה גם הכי משמעותית.בשבוע 11 לאחר זהוי דופק עוברי. שאלות לידע כללי.בסולם 1 עד 5(1-סבירות נמוכה מאוד,2-נמוכה,3-ממוצעת,4-גבוהה,5-גבוהה מאוד)ובהנחה שהסיבה להפלות היא אך ורק איכות ירודה של ביציות בגלל הגיל המתקדם 1.מה הסבירות להפלה בגיל 41-41וחצי באופן כללי?(בלי קשר לזיהוי דופק עוברי) 2.לאחר זהוי דופק בגיל זה 41-41וחצי,מה אז הסבירות להפלה בגלל איכות ביצית בגלל גיל מתקדם? 3.להערכת רופאת המשפחה שלי-עלי לא לעבוד בכלל(אני עובדת בעיסוי מקצועי)אם שוב אהיה בהריון ואז לדעתה הסיכוי שההריון לא יפול-יעלה. אם שוב אכנס להריון טבעי בקרוב(למשל בעוד חודש)ואנהג לפי המלצתה,ובהתחשב בהסטוריית ההפלות בהנחה שכאמור הן אך ורק על רקע איכות ביצית בגלל הגיל-האם להארכתך הסיכוי שההריון הבא אם וכאשר הוא ייקלט ישרוד הוא אפס או שקיים איזה סיכוי תאורטי נמוך שלמרות הכל הוא ישרוד? בתשובותיך נא לציין 1.2.3.כדי שאשייך כל תשובה לשאלה הרלוונטית.תודה.

12/08/2019 | 14:25 | מאת: פרופ' שחר קול

1. סביב 70% 2. סביב 50% 3.מנוחה לא תשנה דבר. הסיכוי להריון תקין הוא סביב 30%

12/08/2019 | 17:56 | מאת: דנית

רק ניראה אם אנחנו מדברים על אותו הדבר. בתשובות 1.2.הכוונה היתה להתייחס להפלה הראשונה לפני 3 וחצי שנים כשהייתי בגיל 41-41 וחצי ובשאלה השלישית הכוונה היתה לסבירות להריון תקין אם ניקלט בטבעיות בגיל 45 או כמעט 45(למשל 45 פחות חודש-חודשיים)שזה גילי הנוכחי. האם בתשובותיך התייחסת בדיוק להנ"ל?לא נפלה איזו אי הבנה?כי משום מה סבירות 30 אחוז להריון תקין אם הוא ניקלט בטבעיות בגיל 45 או כמעט 45 ניראה לי תרחיש אופטימי מידי אבל אולי אני טועה.

15/08/2019 | 15:38 | מאת: פרופ' שחר קול

30% הכוונה לגיל 41. בגיל 45 הסיכוי יורד ל - 10-20% יש להדגיש כי בנושא זה ייתכנו פערים גדולים מאוד כפי שהוכח באוכלוסיות שאינן משתמשות באמצעי מניעה, כגון נשים חרדיות או בדואיות בארץ.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית