גיוס הזקיקים שלפני השאיבה

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

26/04/2019 | 05:44 | מאת: אלון

שלום לך. אשתי בגיל 44(ויש לנו 2 ילדים)ו"נאבקים"מול קופת החולים שיאשרו לנו הפריה.בגלל החג הטיפול האדמיניסטרטיבי בבקשה מתעכב ואשתי אמורה על סמך אורכי 6 המחזורים האחרונים(שהיו בני 20 עד 23 ימים למחזור)אמורה לקבל מחזור פחות או יותר ביום ראשון 28.4 כשהחג נגמר.אם היא תעשה בדיקת דם לlh,פרוגסטרון ואסטרדיול מיד עם קבלת הווסת ויקח נניח יומיים בקופת חולים עד שיאשרו את הבקשה,האם מבחינה טיפולית בנסיבות הגיל והמחזורים הקצרים יהיה טעם להתחיל את השלב ההורמונלי של גיוס הזקיקים שלפני השאיבה גם אם זה יהיה יום 3 או מקסימום יום 4 למחזור?

26/04/2019 | 10:40 | מאת: פרופ' שחר קול

זה לא ישנה הרבה. אם רוצים לדקדק, אפשר לבצע בדיקת דם ביום תחילת גירוי השחלות.

27/04/2019 | 01:33 | מאת: אלון

מה שהבנתי מתשובך ותקן אותי אם אני טועה זה שאפשרי בנסיבות שתארתי להתחיל את השלב ההורמונלי ביום 3 למחזור ואפילו 4 ואת בדיקת הדם לבצע סמוך ככל הניתן למועד התחלת השלב ההורמונלי.אם יום 4 להתחלת התהליך בנסיבות הללו הוא כבר מאוחר מידי אשמח אם תציין זאת.

28/04/2019 | 09:59 | מאת: פרופ' שחר קול

נכון. אם בדיקת הדם ביום 4 מתאימה, אין בעיה להתחיל.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית