החזרת עוברים- מה השיקול?

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

24/03/2019 | 15:24 | מאת: מישהי

בת 42. לאחר מס' מחזורי שאיבות והחזרות ללא הצלחה עד כה. שאיבה ב21/3. התוצאות: 19 ביציות. 15 הפריות. נכון להיום-24/3: יש 10 עוברים. אין לי נתונים נוספים עליהם. נאמר לי שעל פי איכותם היום הוחלט לנסות לגדל את כולם לבלסטוציסטים (כלומר עד ל26.3) ולא להקפיא חלק מהם (כפי שתוכנן בהתחלה). פונה לרופאים כאן: מה עשוי להיות השיקול שהוביל להחלטה זאת לדעתכם?

25/03/2019 | 08:02 | מאת: פרופ' שחר קול

החזרת בלסט תקין ויפה מעלה הסיכוי להיריון.

26/03/2019 | 11:21 | מאת: מישהי

היום- יום מס 5 של העוברים נותרו רק 2. ביום 3 היו עשרה! עוברים. האם בדיעבד השיקול לגדל את כל העשרה ליום 5 היה נכון? או שמוטב היה לבצע החזרה כפולה של לפחות חלק מהם ביום 3? האם ניתן להפיק איזשהו לקח להמשך?

26/03/2019 | 14:45 | מאת: פרופ' שחר קול

אין לכך תשובה ברורה. גידול ל בלסטים מקובל בכל העולם. ברור שחלק ניכר מהעוברים לא יגיע לשלב זה, וההנחה היא שגם ברחם לא הייתה להם תוחלת. אם כי אין לכך כל הוכחה.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית