החזרת עובר אחד בלבד

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

20/12/2018 | 10:56 | מאת: אלון

שלום לך. אשתי גיל 44 עשתה טיפול הפריה ראשון לפני כמעט חצי שנה-היה הריון לא תקין בטא מקסימלית שתועדה-90. 6 נשאבו,4הופרו(1 לא שרד 72 שעות)ו-3 הוחזרו:2 עוברים בינוניים ואחד טוב. כעת שוקלים לבצע טיפול שני בהנחה שיותר מביצית אחת תופרה-האם אפשר"להתעקש"מול הרופא המטפל שאנו מעוניינים להחזיר רק עובר אחד,את הטוב ביותר(כדי להימנע מהריון רב עוברי)והוא"חייב"להסכים או שזה לא ככה? ושאלה נוספת-האם תהיה אפשרות להחזיר אחד ואם יהיו עוד ביציות מופרות אז להקפיא אותן תודה מראש.

20/12/2018 | 16:17 | מאת: פרופ' שחר קול

עקרונית בני הזוג קובעים את מספר העוברים המוחזרים לרחם. תפקיד הרופא להמליץ על סמך מכלול הנתונים הקליניים והמעבדתיים, אך המטופלים יכולים לדחות ההמלצה, ולהחליט בעצמם, כל זמן שזה בטווח לפי ניר העמדה של האיגוד והמלצות משרד הבריאות.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית