הקפאת זרע לצורך הפריה בטווח הרחוק

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

19/08/2018 | 21:45 | מאת: שלומי

אני רווק בן 33 ונראה שבשנים הקרובות הקמת משפחה לא עומדת על הפרק, אבל אני מתכנן להביא ילדים בעתיד. האם לדעתך יש היגיון רפואי בהקפאת זרע (בהנחה שהוא תקין) כעת כדי שנניח, בגיל 40+, אוכל לעשות בו שימוש עתידי, מתוך הנחה שסביר להניח שהוא יהיה אז איכותי יותר בהשוואה לזרע הטבעי (ובסיכון נמוך יותר למשל להולדת ילדים עם אוטיזם)?

20/08/2018 | 08:00 | מאת: פרופ' שחר קול

יש סיכון קטן מאוד לירידה משמעותית באיכות הזרע עם הגיל (מ-33 ל - 40), לכן אין המלצה גורפת להקפאת זרע (בניגוד לביציות - שם יש ירידה חדה באיכות עם הגיל). כנ"ל לגבי תוספת הסיכון המזערית לילד עם אוטיזם. השירות זמין, ההחלטה שלך.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית