בטא שמכפילה עצמה אחרי 3 ימים

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

19/07/2018 | 08:54 | מאת: אלון

בוקר טוב.קראתי שבטא מכפילה עצמה כל 48-72 שעות בשלבים הראשונים של ההריון(ובהמשך כל 96 שעות). שאלתי היא כזאת. האם זה נכון שבטא שהתחילה מאוד נמוכה,למשל 20 אחרי שבועיים מההחזרה וההריון בכל זאת תקין-יהיה לה קשה יותר להכפיל עצמה תוך 48 שעות ולכן סביר שההכפלה תהיה אחרי 72 שעות,לעומת בטא שהתחילה 100 למשל שבועיים אחרי ההחזרה ואז יהיה לה"קל"יותר להכפיל עצמה ובמקרה זה הכפלה תהיה אחרי 48 ולא 72 שעות. מה שאני מנסה לברר זה האם בטא שהתחילה נמוכה במיוחד בבדיקה הראשונה זה יותר סביר שתהיה הכפלה אחרי 72 ולא 48 שעות מאשר בטא שהתחילה טובה(ואז סביר יותר שבמקרה כזה תהיה הכפלה תוך 48 ולא 72 שעות)

19/07/2018 | 12:50 | מאת: פרופ' שחר קול

הנושא מאוד נזיל, ואין חוקים קבועים. לכן יש צורך בהמשך מעקב, ואין טעם לעסוק בספקולציות.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית