החזרת עוברים והפרשות אנדומטרין

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

13/06/2018 | 19:02 | מאת: דנה

שלום. הונחיתי לקחת אנדומטרין אחרי ההחזרה. הרופא לא ציין אם ביום ההחזרה או יום למחרת. 1. הבנתי שעוברים שהוחזרו ביום 3 משוטטים להם ברחם עד ליום 5. האם הם לא בסיכון להיפלט עם ההפרשות הרבות של האנדומטרין שנמס? 2. הבנתי שיש הבדלים משמעותיים ביכולת להשגת הריון בהחזרה של בלסטו על פני יום 3. האם קיימים הבדלים משמעותיים גם בין עובר טרי למוקפא? 3. האם יש מידע מחקרי אם ההבדלים נובעים ממצב השחלות והרחם לקליטת ההריון או מאיכות עובר טרי מול מופשר?

13/06/2018 | 19:08 | מאת: פרופ' שחר קול

1. ההפרשות הן מהנרתיק, לא מהרחם. 2. לא 3. בעידן הזיגוג (ויטריפיקציה) כנראה שאין הבדל.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית