דקפפטיל 3.75

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

08/12/2011 | 15:44 | מאת: יערית

שלום, שאלתי כבר ומשום מה לא קיבלתי תשובה, אז אני שואלת שוב. אני כבר ביום ה21 למחזור ועדיין לא בייצתי. אני משערת שזה יקרה בעוד כמה ימים. קיבלתי מרשם לדקפפטיל ואני בדרך להפרייה חוץ גופית. הבנתי שזה משהו חד פעמי ותקף ל3 חודשים. השאלות שלי הן 1. מתי יש להזריק את הדקפפטיל? שבוע לאחר הביוץ שיגיע גם אם הוא מאחר?? 2. אחרי שהזרקתי..איך יודעים מתי אני מוכנה לשאיבה? זה תלוי בגודל של הזקיקים שרואים באוטרסאונד??? עניין של ימים? חודש? או חודשיים?? 3. כמה זמן אחרי ההחזרה של ביצית אחפשר לעשות שוב החזרת עוברים (במידה ולא נקלטתי ויש לי מוקפאים)..או שאיבה חוזרת במידה ואין לי מוקפאים??? תודה מראש על הסבלנות ועל כל התשובות.

08/12/2011 | 17:05 | מאת: פרופ' שחר קול

1. שבוע לאחר הביוץ, גם אם מאחר. 2. יש לוודא שהדקפפטיל השיג את מטרתו (ניטרול ההיפופיזה) 10 - 14 ימים לאחר ההזרקה, ורק אז להתחיל בזריקות יומיות של גונדוטרופינים. בממוצע יש 11 יום של זריקות יומיות. 3. מחזור הפשרה - אפשר מיד, מחזור טרי, עדיף לחכות כחודש תוך שליטה ובקרה של המצב ההורמונלי שכן ניטרול ההיפופיזה יכול להימשך מספר חודשים, לכן עדיף לשלוט על המחזור באופן תרופתי.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית