תרומת ביצית שלא הצליחה בפעם השניה

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

09/02/2018 | 19:59 | מאת: אביטל

שלום פרופ' קול . שמי אביטל אני בת 43 אמא לשתי ילדים ביולוגיים משלי . מנסה בפעם השניה להרות ע"י תרומת ביצית . עקב רזרבה שחלתית ירודה . בפעם הראשונה ההריון נקלט אך בשבוע 7 השק היה ריק והיה צורך לבצע הפלה . בפעם השניה נשאבו 3 ביציות והוחזרו 3 ביציות . ביצעתי בדיקת הריון ביום ה- 12אך לצערי התשובה שלילית ולא נקלט שום עובר . יש לציין שקיבלתי תמיכה שהיא אוטורגסטן200 2 ביום לנרתיק . אסטורפן 2 מג, ומיקרופין הרירית נבדקה שבוע לפני ההחזרה והייתה 7.5 . הרירית הייתה יפה . והכל היה תקין . שמתי לב שהדירוג של העוברים בשניהם היה דרגה D . 1.האם עקב הדרגה של העובר זה לא נתפס? ידוע לי שיש דרגות טובות יותר, 2. בנוסף עשיתי בדיקת קרישות הכל היה תקין . אז למה זה לא הצליח ??? את ההחזרה ביצעתי באלישע, ידוע לי שמגיע לי פעם שלישית . האם אני מסכנת את עצמי מבחינת ההורמונים אם אנסה שוב ? האם כדאי לנסות שוב ? או להרפות ??? כי זה לא הולך ..... תודה .

10/02/2018 | 08:00 | מאת: פרופ' שחר קול

אין סיכון מבחינת ההורמונים, שכן הם מחקים המחזור הטבעי. אני סבור שכדאי להמשיך לניסיון נוסף. רצוי מינון אוטרוגסטן של 800 מ"ג ליום. אסטרופם במינון של 6 מ"ג ליום. סיכויי ההצלחה הם בהתאמה לאיכות העוברים. בהצלחה.

10/02/2018 | 20:00 | מאת: אביטל

פרופ' קול תודה רבה על התשובה המהירה . בנוגע לתמיכה שקיבלתי זה היה כך בשני המקרים . נרות אוטרגסטן 200 מ"ג (2 בבוקר , 2 בערב) כך שהמינון ליום 800 מ"ג כפי שכתבת אוסטרופם 2 מ"ג (1 בבוקר, 2 בערב ) דרך הפה אז זה 6 מ"ג ליום . 1 מיקרופירין כדור אחד ליום . כך שהמינון היה בדיוק כפי שכתבת . 1.כשאתה כותב איכות העוברים , למה אתה מתכוון ? אם זאת תרומת ביצית , הביצית אמורה להיות מאשה צעירה שהביצית שלה אמורה להיות טובה מאוד (לא כך?) יחד עם הזרע של בעלי . שהוא במצב "בסדר" איך יודעים שאיכות העוברים טובה ? 2.אולי כדאי להשאיר את העוברים לפני ההחזרה במעבדה שיתפתחו יותר ? האם ניתן לדרוש זאת באלישע? מה דעתך ? 3.האם יש הצלחות בפעם השלישית ? אחרי כשלונות ??? זה מסע מאוד לא פשוט .... 4.והאם ניתן לבצע את הנסיון החוזר חודש הבא ? או לתת לגוף לנח ??? אודה לתשובתך. תודה רבה לך .

11/02/2018 | 10:29 | מאת: פרופ' שחר קול

1. איכות העוברים נקבעת על בסיס מדים מורפולוגיים. גם אצל נשים צעירות לא כל העוברים באיכות מצויינת. 2. אם יש 2 - 3 עוברים - אין טעם. 3. בוודאי. 4. המנוחה היא לנפש, לרחם - לא משנה. בהצלחה

11/02/2018 | 20:20 | מאת: אביטל

המון תודה לך פרופ' שחר קול היקר !!!

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית