אולטרסאונד וגינלי ממושך שבוע 6+2 כולל דופלר לאם סיכוניo

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

03/02/2018 | 20:06 | מאת: טלי כהן

אני בשבוע 6+2 לאחר IVF. נצפה שק הריון ודופק באולטרסאונד ואז בוצע אולטרסאונד וגינלי נוסף של 15 דק+בדיקת דופלר לזרימה בעורקי הרחם. לא בוצעה בדיקת דופלר לעובר. הסכמתי לנ"ל מכיוון שנאמר שיכול לסייע בניבוי סיכוני הריון IVF. קראתי מחקרים המציינים שאולטרסאונד יכול להשפיע על התפתחות המוח בעובר בעיקר בתקופה הרגישה של השליש הראשון. האם נכון? האם הנ"ל יכול להוות סיכון כלשהו?

04/02/2018 | 09:10 | מאת: פרופ' שחר קול

יש לשאול מומחים לאולטרסאונד. לפי הידוע לי - אין סיכון בבדיקת אולטרסאונד.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית