שאלות על טיפול באיקקלומין

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

04/12/2011 | 20:50 | מאת: שירה

החודש קיבלתי לראשונה טיפול באיקקלומין 100 מ"ג. היום (יום 11) נצפו ברחם שני זקיקים של 17 מ"מ, 1 16 מ"מ, 2 זקיקים 15 מ"מ , 2 זקיקים 14, זקיק אחד 13 מ"מ , 2 של 11 מ"מ ועןד כמה קטנים יותר. עובי הרירית היה 4.2 מ"מ. רמת אסטרדיול 4908 ורמת פרוגסטרון 2.4. נאמר לי לקחת פרוגינובה והתחלתי כדור ליום. יש לי מספר שאלות חשובות: 1. האם להמשיך פרוגינובה כדי שהרירית תגדל והאם כדור אחד ליום מספיק? או לא לקחת כלל מכיוון שכבר רמות האסטרוגן שלי גבוהות מדי? 2. האם בכלל יש סיכוי להריון עם רירית כ"כ דקה? כמה היא צריכה להיות בערך כדי שהריון יקלט? 3. האם ערכים אלה של הבדיקות מעמידים אותי בסיכון מוגבר ל OHSS ואם כן, תוך כמה זמן זה יכול לקרות, באיזה ימים להתחיל להיות ערנית לסימפטומים? תודה רבה,

05/12/2011 | 08:22 | מאת: פרופ' שחר קול

1. לא עקרוני, רמת האסטרדיול כה גבוהה כל שפרוגינובה לא תשנה דבר. 2. יש סיכוי להריון. 3. הסיכון קטן, ורלוונטי רק לאחר הביוץ. הערה: הזקיקים לא ברחם אלא בשחלות.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית