דוטסטריד

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

11/01/2013 | 16:11 | מאת: דוטסטריד

שלום דוקטור יש לי כמה שאלות 1. האם צריך לחכות זמן כלשהוא אם אני עובר משימוש של כל יום בפינסטריד לדוטסטריד? 2. האם דוטסטריד יכול להזיק לפוריות? 3. אפשר להביא ילדים בריאים כשמשתמשים בדוטסטריד? 4. זה נכון שהתרופה דוטסטריד מורידה מעל ל 90% מההורמון DHT ? 5. התרופה יכולה לעשות נזקים בלתי הפיכים? 6. במידה ויהיו תופעות לוואי, ניתן לחזור לפינסטריד בחזרה? אם כן צריך לחכות כמה ימין במעבר? תודה מראש !

אין הבדל משמעותי בתופעות הלוואי בין פינסטריד ודוטסטרייד מבחינת פוריות ותפקוד מיני, כיוון שההבדל בניהם הוא בהוספת חוסמי אלפא שאינם משפיעים על תפקודים אילו. עדיין אין מספיק מחקרים כדי לדעת האם הנזקים הפיכים או לא. אין שום עדות לכך שיש פגיעה בעוברים בגלל שימוש בתרופות אילו. דר' רונן הולנד אורולוג מומחה www.dr-holland.co.i

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות