מחלת פירוניי

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

18/12/2012 | 17:57 | מאת: דני

שלום ד"ר רונן, לאחר טראומה ביחסי מין הופיעה לפני כחודשיים עקמת באיבר מין וגוש קטן(פלאק) בגודל חצי ס"מ בערך באיבר, כמו כן ישנם כאבים קלים בזקפה- אין היסטוריה אוטואימונית או מחלות נוספות וגילי 25. האבחנה מין הסתם היא פירוני כתוצאה מטראומה. הסיכוי לרזולוציה ספונטנית הוא 13%. האם אני צריך להתחיל טיפול תרופתי בשלב זה(קולכיצין, בטא בלוקרס, ויטמין E B?) כבר בשלב הנוכחי? ואם כן כמה ובאיזה מינון מומלץ ע"פ הספרות??

אין טיפול תרופתי יעיל מוכח לפירוני. אם יש כאבים או עקמת משמעותית, הטיפול הנכון הוא ניתוח להוצאת הפלאק.

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות