פוריות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

27/11/2012 | 10:56 | מאת: יובל

שלום , 1- כמה זמן כדאי לחכות בין בדיקת פוריות לבדיקת פוריות חזורת , האם 3 שבעות , 4 שבעות ? ארצה לדעת מה הזמן המבוקש. 2- בבדקית פריות התוצאה שלי , היא לפי מדד krhger stict criteria - שש אחוז . האם זה נמוך ? הבנתי שכן אבל שזה יותר נכון באשר ליכולת הזרע לתפקד בהפריות וכי מעל 4 במין רגיל יכול להיות גם בסדר. 3- אם אין עדות באולטרא סאונד אשכים לוירקוולציה (רשום בפעינוח )אבל ורדים כן קצת רחבים ( אמר הרופא ) , האם זה אומר שעדיין יכול להיות חשש לוירקולציה אל אך כי האולטרא סאודנא מראה שלא?

1. ההבדל בין בדיקות זרע יכול להיות גם שבוע, אלא אם כן עבר איזה שינוי כמו ניתוח וריקוצל או הפסקת עישון או ירידה במשקל ואז צריך לחכות שלושה חודשים. 2. אי אפשר להתייחס לבדיקת זרע לפי מדד אחד בלבד, כי צריך לראות את כל התמונה השלמה של בדיקת הזרע. 3. מה שקובע בהחלטה הסופית זה רק בדיקה גופנית ע"י רופא ולא אולטרא-סאונד. בברכה, ד"ר רונן הולנד מומחה בכירורגיה אורולוגית www.dr-holland.co.il

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות