בלוטת ערמונית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

14/04/2013 | 09:37 | מאת: גידי

שלום רב אני נוטל באופן קבוע אנלדקס 5 מ"ג וסימבקור 40 מ"ג (לחץ דם וכולסטרול)לאחרונה התגלתה אצלי (אחרי דלקת בדרכי השתן) בלוטת ערמונית מוגדלת (72) עם זרימת שתן לא מלאה (בדיקת FLUENT) האורולוג נתן לי את כדור ה DUOART 0.5/0.4MG שאלותי: 1. האם יש "קיום בצוותא" של כל השלישיה או שיש נטרול הדדי בינהם (האורולוג ציין שהכדור מוריד גם לחץ דם) 2. האם ליטול את כולם יחד (ההנחיה לקחת אותם לפני השינה) 3. לאור רשימת תופעות הלוואי הפוטנציאליות (והמפחידות)ל הכדור - האם יש חלופה לכדור זה תוך טיפול בבעיה שהוזכרה תודה

דואודארט היא תרופה טובה לטיפול בערמונית שפירה מוגדלת. לא כדאי לקחת אותה יחד עם תרופות אחרות להורת לחץ דם, עדיף מרווח של שעתיים לפחות. יש חלופות - למשל לקחת כדור מקבוצת חוסמי אלפא - מקלים על מתן השתן אבל לא מקטינים את הערמונית.

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות