סונר אשכים + בדיקת זרע

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

16/03/2013 | 21:13 | מאת: אלי

שלום רב מתנצל על אורך ההודעה - הרוב זה נתוני בדיקת הזרע. אני בן 38. רווק ללא ילדים. נכון להיום לא ניסיתי להביא ילדים לעולם כך שאיני יודע אם איני פורה. לפני כ - 10 שנים עשיתי ניתוח וריקוצל בצד שמאל. בזמנו (לפני הניתוח) עשיתי בדיקת זרע שהראתה ירידה באיכות ובספירה. אין לי את התוצאות מאותה תקופה ולא עשיתי בדיקה לאחר הניתוח. כחלק ממעקב עשיתי לאחרונה סונר + דופלר אשכים ובדיקת זרע. בבדיקת הסונר הממצאים הם: בשני האשכים - גודל תקין, פרנכימה שמורה, ללא גושים. בשני האשכים מודגם הידרוצל קל. בשני האשכים ווסקולריזציה תקינה באשך. באשך ימין אין גודש בכלי הדם ואילו בשמאל רושם לוריקוצל קל, המופיע בעיקר בעת ביצוע ולסלבה. בבדיקת הזרע: צמיגות תקינה, נפח 1.3 מ"ל, PH 8. count 18 mil/ml total count 23.4 million motility I 20-25% grade 2-1 prog mot NP mot motil. II / eosin 38% מורפולוגיה: נורמלי 0% בורדרליין 1% אמורפוס 77% עגולים 10% זנב 5% midpiece 5% פרוקטוז נורמלי * האם בדיקת הזרע הלא תקינה נובעת מהוריקוצל הקל? * האם יש צורך בבירור נוסף (הורמונלי וכו'?) * האם להערכתך יש צורך בניתוח וריקוצל או שאין כל טעם בהתערבות לאור הנתונים? תודה רבה

ספירת הזרע נמוכה מהרצוי. איני יכול לקבוע מה הסיבה לכך כי חסרים לי פרטים נוספים ובדיקה גופנית. ממליץ לך לבצע בדיקת זרע נוספת (בדיקת זרע בודדת אינה מספיקה), לבצע בדיקות דם לטסטוסטרון, פרולקטין, LH ו- FSH ואז לפנות לאורולוג העוסק בפוריות הגבר.

17/03/2013 | 18:29 | מאת: אלי

17/03/2013 | 19:30 | מאת: אלי

במידה ובדיקת זרע נוספת תהיה דומה ובדיקה הורמונלית תקינה - האם יש כאן אינדיקציה להתערבות כירורגית? בתודה מראש

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות