כדאי לתת את הדעת,

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

19/11/2011 | 13:32 | מאת: רוקחת

קופות החולים הכניסו טיפול חדש בתת פעילות בלוטת המגן בשם EUTHYROX. מסתבר שרמת ספיגת החומר הפעיל בכדור זה היא יעילה ביותר, על כן,לעיתים יופיעו תופעות לוואי של "היפר"(הזעה,דופק מהיר,שלשולים,ירידה במשקל).הדבר ניתן לאיזון על ידי הורדת מינון. זהו כדור מקורי(לא גנרי) המיוצר בגרמניה וחוות הדעת עליו טובות ביותר. לפני שמרימים ידיים בשל תופעות הלוואי,לכו,לאחר כחודש ימים, לעשות בדיקת דם(במקרה זה חשובה במיוחד בדיקת T4). בהצלחה.

תודה עבור דברייך, רק הערה אחת: באיזון תת פעילות בלוטת תריס שאינה ע"ר בעיה בהיפופיזה, אין כל חשיבות לערך ה T4 אלא TSH בלבד

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת