TSH ברמות עולות ויורדות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

17/07/2011 | 16:50 | מאת: שירי

שלום, אני בת 28, מצב רפואי תקין, ללא ילדים, משקל תקין, עושה ספורט באופן סדיר. בשנים האחרונות רמות הTSH שלי עולות ויורדות: ביצעתי 8 בדיקות דם מ2003 עד היום, לערך כל שנה וחצי והערכים הם: מעל 6 ב2003, אח"כ 3 (2005), מעל 6 (2006), 5 (2007), 3 (2008), 3 וקצת (2009), 4.5 (2010), מעל 6 בבדיקה האחרונה (לפני שבועות בודדים). רופא המשפחה המליץ לקחת כדורים לתקן את תת הפעילות, במינון של 50 מ"ג, כדור ליום. מכיוון והרמות שלי עולות ויורדות, אני לא יודעת אם אכן מדובר בבלוטה לא תקינה, ואם לא ניתן לפתור את הבעיה באופן שהוא לא כדורים. אשמח מאוד לחחות דעתך המקצועית.

שלום רב, קרוב לוודאי שיש לך נטיה לתת פעילות של בלוטת התריס. לשם הבהרת הנושא מומלצת בדיקת דם לנוגדנים כנגד בלוטת התריס ANTI TPO AB'S מכיוון שרמת ה TSH הינה גבולית, אין הכרח כרגע לקבל טיפול תרופתי וניתן להסתפק במעקב בלבד, בפרט אם את מרגישה טוב. מקובל לטפל ברמות מעל 10 או בהריון ולקראת הריון! כ"כ ניתן לנסות בשלב זה טיפול טבעי כגון רפואת צמחים/דיקור /נטורופתיה או כל דבר אחר במסגרת רפואה משלימה. בהצלחה

18/07/2011 | 08:45 | מאת: שירי

רב תודות לך ד"ר ברק !! חיזקת מאוד את התחושה האישית שלי- אלך לבדיקה במרפאת רפואה משלימה. בדיקות הדם שעשיתי הן שגרתיות, יש שם תוצאות של TSH, T4 וכו'.. האם בבדיקה השגרתית עושים גם את הבדיקה שהצעת ANTI TPO AB'S ? (אני תוהה אם עשיתי אותה במסגרת הבדיקה השגרתית כבר?), או שאני צריכה לבקש הפנייה ספציפית מרופא המשפחה? רב תודות !!

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת