תוצאות בדיקה אולטרסאונד בטן

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

17/11/2011 | 18:36 | מאת: אורית

דר שלום.אמי עשתה אולטרסאונד בטן עליונה ומצאו מעל קוטב עליון של כליה ימנית קיים חשד לתהליך בגודל 2.2 סנטימטר.תהליך באדרנל הימני.בכליה שמאלית הודגמה ציסטה פראפלבית קטנה.ללא עדות לאבנים או הידרוניפרוזיס דו''צ.יש לה מעי רגיז ובטן נפוחה עם כל דבר שהיא אוכלת.מודאגת מאד.מה אומרים תוצאות הבדיקה?בבקשה מחכה לתשובה.תודה

אורית שלום מרבית התהליכים בגודל זה באדרנל הם שפירים אך דרושה הערכה על מנת לשלול הפרשה הורמונלית ובהמשך בדיקת הדמיה נוספת על מנת לשלול גדילה של התהליך. ממליצה לך לקחת את אמא לאנדוקרינולוג.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת