האם יש לי תת פעילות בבלוטת התריס ?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

16/11/2011 | 17:02 | מאת: דוריאן

אני בת 40 בריאה בדר"כ .משקל תקין. מנסה להרות מזה שנתיים .בבדיקות דם שערכתי לאחרונה קבלתי תוצאות אלה: TSH -6.8 T4-FREE 12 LH 10.9 FSH - 7.20 PROLACTIN - 437.2 PROGESTERON- 1.7 ESTRDIOL- 225 pmol/L VITAMIN B 12- 478 FOLIC ACID - 48.9 FERRITIN - 43 יש לציין שהבדיקות נערכו ביום השלישי של המחזור. האם התוצאות תקינות ? תודה דוריאן

שלום דוריאן התוצאות בגדר הנורמה למעט ה TSH שמעיד על תת פעילות קלה מאד של בלוטת התריס שבהחלט עלולה להפריע לך להרות. אני מציעה שתגשי בהקדם לרופא המשפחה או הנשים לקבלת טיפול תרופתי ושיהיה בהצלחה!

17/11/2011 | 16:46 | מאת: דוריאן

ד"ר אבירן ברק,תודה על תשובתך. את כותבת שיש לי תת פעילות קלה. אני לא 'נלהבת' לקחת תרופה מאחר ויש המון בעיות עם האלטרוקסין החדש, ובכלל אני תוהה האם יש דרך אחרת לשפר את פעולת הבלוטה כך שהיא תחזור לנורמליזציה. נניח התעמלות אירובית או תזונה מסויימת או נטילת כמוסות של אצות העשירות ביוד וכו'..מה דעתך ?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת