חוסר איזון בבלוטת התריס בזמן הריון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

15/07/2011 | 14:08 | מאת: ענבל

שלום רב! אני בשבוע 28 להריון ולפני שבוע גיליתי שערכי ה-TSH גבוהים,ערכם 8.80,וערך הT4-FREE הינו 9.67, ועל פי הוראת רופא הנשים שלי התחלתי בטיפול באלטרוקסין במינון של 50 ליום,ולערוך בדיקת דם בעוד כ-3 שבועות. ברצוני לציין שבשבוע 5 להריוני בדקתי את ה-TSH וערכו היה 3.27 כלומר דיי מאוזן.משבוע 5 ועד שבוע 28 לצערי לא נבדקתי וכעת אני מודאגת האם ניגרם נזק לעובר? והאם מחסור כזה הינו קריטי? והאם ההידרדרות חלה רק לאחרונה והיא חסרת משמעות?ומה לדעתך המינון המומלץ לאלטרוקסין במצבי? האם כדור אחד של 50 ביום מספיק או להגדיל את המינון וכמה?ומתי כדאי לעשות בדיקת דם נוספת לראות שאכן הבלוטה מאוזנת? עליי לציין שהבדיקות והסקירות היו תקינות לחלוטין תודה לאל. מה דעתך מחכה לתשובה בתודה מראש!!!

אין סיבה לדאגה, קרוב לודאי שלא נגרם נזק משמעותי לעובר. לגבי מינון האלטרוקסין - המינון הוא אינדיבידאלי ויש לבדוק בעוד 3-4 שבועות את רמת ה TSH ובהתאם לבצע התאמת מינון במטרה לשמור על ערך קטן מ 2.5 בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת