א"ס בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

16/11/2011 | 09:18 | מאת: רוית

עשיתי א"ס לבלוטה, בשל תת פעילות (אני מטופלת בכדורים) ומכיוון שהרופא אמר שהוא מרגישה שהבלוטה גדולה (במישוש). התוצאות: איסטמוס: 0.2 ס"מ מדידת רוחב אונה ימנית: 1.45 מדידת רוחב, מרקם האונה בלתי אחיד לכל אורכה אונה שמאלית: 1.4 ס"מ מדידת רוחב, לא מוגדלת, מרקמה בלתי אחיד, הודגמה היפרוסקולריזציה לכל אורך האונה אין קשרי לימפה מוגדלים לאורך הצוואר משני הצדדים הטכנאי שעשה לי את הבדיקה אמר שהבלוטה מוגדלת ושזה לא טוב ושעלי לגשת בהקדם לרופא האם זה אכן חריג? מה יש לעשות במקרה כזה? תודה

רוית שלום הבלוטה לא מוגדלת אך המרקם שלה מעט בלתי אחיד. אין שום דחיפות בממצא הזה וחשוב לבדוק גם את תפקוד הבלוטה בבדיקת TSH. בריאות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת