הנדון-ההסבר של פרופ' קראסו

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

15/11/2011 | 10:23 | מאת: אביבה

פרופ קראסו טען ברדיו שכל התלונות על האלטרוקסין החדש אינן מוצדקות. הוא טוען שמדובר בבעיה פעוטה ונובעת משינוי בחומרים שבמעטפת הכדור,כנראה שחומרים אלה גרמו לספיגה מועטה יותר של החומר הפעיל.כתוצאה מהספיגה הנמוכה יותר,החולים יצאו מאיזון וכל תופעות הלוואי בעצם נובעות ממחסור בהורמון הטאירואיד,ולכן,פעולה פשוטה של העלאת המינון,בהכרח פותר את כל הבעיה. האם את מסכימה איתו? אני יודעת שגם אצלי וגם אצל גיסתי,תופעות הלוואי לא נבעו מחוסר בהורמון כי בדיקות הדם נמצאו תקינות ובכל זאת היו לנו תופעות לוואי נוראיות(גיסתי הגיעה לצינטור והלכה עם הולטר ללב כי לא ידענו ממה נובעים הכאבים בחזה ודפיקות הלב החזקות המלוות בהזעה,בנפיחות,בעליה במשקל,בנשירת שיער ובנדודי שינה). מנסיון שלי ושל גיסתי,נראה לי שדבריו ומסקנותיו של פרופ' קראסו אינם מדויקים. האם את,כרופאה מומחית בתחום,תוכלי לעשות לי סדר בדברים? אשמח אם תביעי דעתך כי אני מאד מבולבלת. בכבוד רב, אביבה.

אביבה וכל הגולשים שלום לדעתי האישית חלק מתופעות הלוואי אכן נבעו מחוסר איזון וחלק מרכיבי הכדור, באותם מטופלים שנמצאו מאוזנים היטב. אני מדגישה שזו דעתי והתרשמותי האישית בלבד בריאות!

15/11/2011 | 10:42 | מאת: קרינה

אני לקחתי אלטרוקסין חדש מאז פברואר ועד סוף אוקטובר. גם אצלי כל בדיקות הדם היו תקינות ובכל זאת הרופא העלה מינון כאשר התלוננתי על תופעות לוואי איומות ונוראיות. זה כמובן לא עזר בכלל והגוף שלי לא הסתגל לכדור גם אחרי 9 חודשים שלקחתי אותו. להפך, כל חודש היה רע עוד יותר.בחודש אוקטובר כבר לא יכולתי לעבוד ושכבתי במיטה רוב היום עם כאבים בחזה,גלי חום והזעה שאילצה אותי להחליף בגדים בכל כמה שעות,גם באמצע הלילה. השינה בלילה לא היתה רציפה.לא נמשכה יותר ארבע שעות. מה שפרופסור קראסו טען לגבי יציאה מאיזון כהגורם לתופעות הלוואי ושעם העלאת המינון הכל מסתדר,ממש,אבל ממש,לא נכון.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת