ניסיתי יוטירוקס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

14/11/2011 | 18:56 | מאת: מירית

ותופעות הלוואי של התרופה היו לי קשות מידי. ליוטירוקס יש תופעות לוואי מאד שונות מהאלטרוקסין החדש אבל בכל זאת הן קשות כשלעצמן. מדובר בשלשולים תכופים,אי אפשר להתרחק משרותים קרובים. מדובר בגזים ונפיחות במעיים ובבטן, מדובר בבחילות והקאות, מדובר במיגרנות שנמשכות שעות רבות. באתי עם כל התופעות האלה לרופא המשפחה ,הסברתי לו שלא הלכתי לעבודה בגלל התופעות הקשות והוא התייחס בזלזול כאילו אני איזה מטרד שיש לו טענות כלפי כל כדור. בסוף,לאחר בכי ודמעות הוא רשם לי סינטרואיד. רצתי מיד לסופרפארם אבל שם הם דרשו טופס 29 א. חזרתי לרופא ובקשתי טופס 29 א והוא טען שלא יכול לתת לי,כי יש ועדה שמאשרת טופס כזה. הועדה נותנת תשובה אחרי 10 ימים עד חודש. מתעללים בי.מתחשק לי לזעוק בכאב ואני לא יודעת למי לפנות. אני אחרי סרטן עם גרורות.אין לי בלוטה.אני חייבת טיפול. איפה האנושיות????

במכבי אין צורך באישור ועדה לטופס 29ג לסינטרואיד. הבקשה מוגשת לועדה רק במידה ומבקשים לרכוש אותו בהנחה במכבי.אין לי מושג לגבי קופות אחרות

14/11/2011 | 23:45 | מאת: שרית

האם היו לך תופעות לוואי באלטרוקסין מהפורמולציה החדשה. (אני מתכוונת לתופעות לוואי נוספות שאינן קשורות לחוסר האיזון).לא הבעיות הרגילות של השמנה, עייפות וכו' הספציפיות לחוסר בהורמון. אני לוקחת כבר חמשה ימים אאוטירוקס ואל היה יום בלי כאב ראש ובאחד מהם אף הייתה מיגרנה. (בתקופת הפוריות סבלתי רבות ממיגרנות ועכשיו בקושי יש לי). שאה לד"ר נירית. האם ייתכן והכאב ראש יעבור בהמשך השימוש האם ידוע למישהו משהו על הכדור (אני יודעת שהוא חדש בארץ ובטח אין הרבה ניסיון איתו).

15/11/2011 | 11:19 | מאת: מירית

רופא משפחה אמנם נתן מרשם אך היה צריך גם מאנדוקרין שגם הוא נתן לי לבסוף מרשם ,אחר כך נאלצתי לקבל טופס 29א כי בלי זה אין תרופה.לטופס הזה חיכיתי עוד זמן ורק אז נתנו לי את הסינטרואיד בבית המרקחת.

15/11/2011 | 11:25 | מאת: יוספה

רק רציתי לידע שגם אני במכבי וגם אותי העבירו שבעה מדורי גהנום עד השגת הסינטרואיד. וזה כולל ועדה ומרשמים ומילוי טופס מיוחד ואחרי הכל גם היה מחסור בתרופה בבית המרקחת ונאלצתי להמתין עוד 10 ימים לקבלתה. גם רופא המשפחה וגם האנדוקרינולוג כל הזמן ניסו לשכנע אותי שהאלטרוקסין מעולה ואין סיבה לעבור לסינטרואיד. גם ניסו לשכנע אותי שעדיף יוטירוקס על סינטרואיד. לבסוף רופא המשפחה הודה שיש ליוטירוקס תופעות לוואי עד להסתגלות אליו. ההסתגלות אורכת בין חודשיים לשלושה חודשים. חשוב לי שכרופאה שעובדת במערכת תדעי שלא פשוט התהליך שאנחנו עוברים עד לקבלת הסינטרואיד.

15/11/2011 | 16:35 | מאת: ל. נ חיפה

קיבלתי אחרי בירוקרטיה את היוטירוקס כאשר האלטרוקסין"עשה לי שמות" הצלחתי להשיג כמה כדורי אלטרוקסין "ישן" ומיד מתחילה את היוטירוקס אם אכן דומה לאלטרוקסין החדש עם אותן תופעות לוואי אז אנא אנו באים, פוחדת מאד! כי הרכבו מאד דומה לאלטרוקסין החדש מקווה לעבור את הטסט בהצלחה

24/11/2011 | 12:25 | מאת: פנינה

כאחת מנפגעות הקשות של האלטרוקסין החדש עברתי לפני כחודש ליוטירוקס,אני מאוד מרוצה,ללא כל תופעות לוואי,אני מרגישה מאוששת ואנרגטית פיסית ונפשית כבעבר,אין מה לחשוש ,צריך לנסות ולראות איך משפיע בלי חרדות ודעות קדומות..אגב, אני לוקחת אותו מינון כבעבר ולא הגדלתי אותו,מאחלת בריאות ושלווה לכולם

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת