tsh והריון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

14/11/2011 | 11:08 | מאת: שרון

אני בת 38 לוקחת מזה 4 שנים אלטרוקסיןבבדיקה במאי 2010 הערך היה 1.92 עם מינון של 100 ו-150 לסרוגין בספטמבר 2011 ה-tsh היה 6.9 רופא המשפחה אמר שזה תקין,על דעת עצמי העליתי את המינון ל-150 כל יום וובדיקה משלשום שוב ה-tsh 6.1 מאחר ואני ממש בתחילת הריון זה נראה לי לא תקין (T3 T4 בגדר הנורמה)מה דעתך? תודה

שרון שלום רב TSH בהריון חייב להיות 2.5 ומטה. לכן טוב עשית שהעלית מינון. לדעתי עלייך להמשיך להעלות מינון עד להשגת המטרה ולבצע בדיקה אחת לחודש. הייתי ממליצה להעלות עכשיו ל 150/200 לסירוגין.

14/11/2011 | 14:45 | מאת: שרון

תודה לתשובתך המהירה.נראה לי שחוסר האיזון נובע מהחלפת החברה שמייצרת את האלטרוקסין. לאמא שלי יש כדורים מהחברה הקודמת האם כדאי לקחת ממנה ולהשתמש בהם לפחות לתקופה המיידית ואם אקח מהם 150 כל יום זה לא יכול לעלות יותר מהר? ואז הבדיקה הבאה רק בעוד חודש?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת