העלאת מינון עקב שינוי הפורמולה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

30/10/2011 | 22:11 | מאת: סיון

ערב טוב, מזה כ- 10 שנים שאני נוטלת אלטרוסין יום יום. כעת, אני משתמשת כ-5 חודשים בפורמולה החדשה של האלטרוקסין ובדיוק לפני כחודשיים העלו לי את המינון משמעותית, לאחר תקופה ארוכההה שלא העלו (עקב מדדים לא תקינים ועייפות יתר). כמדומני, זה קרה עקב השינוי בפומולה. כעת אני בסדר, אך כמובן מעדיפה לא להעלות את המינון עוד, ואם אפשר, מעדיפה לחזור למינון הקודם.האם אפשרי להוריד מינון לאחר שכבר עלה? בנוסף: האם העלאת המינון פוגעת בבריאותי בדרך כלשהי? וכיצד אפשר למנוע עלייה נוספת במינון או להחליף סוג תרופה? תודה וסליחה על השאלות המרובות...

שלום סיוון מינון האלטרוקסין והחלופות שלו נקבע אך ורק על פי בדיקת הדם. אין סכנה בהעלאת המינון כל עוד היא מבוקרת ויש יותר נזק בבלוטה לא מאוזנת, ולכן איני רואה כל סיבה להוריד מינון לאחר שהתאזנת במינון מסוים. מכיוון שהחומר הפעיל בכל החלופות זהה, מרבית הסיכוי שהחלפת תרופה לא תגרור הקטנת מינון, אם כי לעיתים תכשיר אחד נספג טוב יותר מרעהו בקיצור, לא ממליצה לשנות דבר כל עודג הינך מאוזנת היטב.בריאות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת