אלטרוקסין החדש

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

30/10/2011 | 10:03 | מאת: אסתר

אם תרופת האלטרוקסין באה למנוע תופעות לוואי של תת פעילות בלוטת התריס,ובעצם היא גורמת לתופעות לוואי יותר קשות מאלה שאותם היא באה למנוע,זה בסדר להבין מזה שלא כדאי לקחת אותה בכלל?

ממש ממש לא!! וזה כתוב במפורש גם בכל ההנחיות שהוצאו לאחרונה ע"י משרד הבריאות. התרופה באה לטפל בבעיה (תת פעילות בלוטת התריס) שגורמת לנזקים לגוף אם יש תופעות לוואי שלא חולפות יש להתייחס נקודתית למשל במתן חלופות אך בוודאי שלא להפסיק טיפול ללא התייעצות עם הרופא המטפל.הדבר נכון במיוחד לילדים, קשישים ונשים הרות, אחרי כריתה של הבלוטה ובאנשים עם תת פעילות ע"ר פגיעה בבלוטת ההיפופיזה. ישנם מקרים מסוימים בהם כן ניתן יהיה להפסיק טיפול. כל מקרה לגופו

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת