פרולקטין

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

10/11/2014 | 19:55 | מאת: נעם

ערב טוב. שמי נעם בת 27 ואני פונה מאד מבולבלת .מזה כשנתיים יש לי הפרשת חלב מהשדים.פניתי לרופא משפחה שהפנה אותי לכירורג שד לפני כחצי שנה. כירורג ביצע בדיקה ידנית שיצא תקין וכן שלח לאולטרסאנד. גם באולטרסאונד לא מצאו ממצא. כמו כן ביצעתי לפני מס חודשים בדיקת פרולקטין -PROLACTIN 619.1 mIU/L (נאמר לי כי תקין). חזרתי לרופא משפחה , הוא אמר לי לא לדאוג.. אני דואגת ומאד מעונינת בהמשך ברור. קראתי כי הפרשת חלב בשד יכולה להעיד על גידול בבלוטת יתר המח. אני דואגת :( מה לעשות?? תודה רבה.

נעם שלום רמת הפרולקטין שלך היא על הגבול העליון של הנורמה. ייתכן וזה נובע מגידול שפיר קטנטן שנקרא מיקרופרולקטינומה ביותרת המוח וייתכן ואין שום גידול. צריך גם לוודא שאינך מקבלת תרופות (בעיקר פסיכיאטריות) שגורמות לעליה ברמת הפרולקטין וגם גלולות עלולות לגרום לכך.גם אם יש גידול קטנטן הוא שפיר ולא נדרש להוציאו. אם הפרשת החלב מציקה לך, ניתן לטפל במינון נמוך אחת לשבוע של כדור בשם קבוטרים. כל טוב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת