אלטרוקסין חדש

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

29/10/2011 | 12:56 | מאת: תמי

שלום אני בת 64 נוטלת 900 מג אלטרוקסין בשבוע כ 20 שנה. בקרוב עוברת לכדורים החדשים ומאד פוחדת לאור התלונות הרבות. שאלתי כמה אחוזים מנוטלי התרופה סובלים? האם יכול להיות שהרוב לא סובלים? תודה

שלום רב אין ברשותי מספרים מדויקים, קשה מאד לאמוד את האחוז היחסי של הסובלים, מה גם שכרגע אנו שומעים בעיקר ממי שכן סובל מתופעות אלו או אחרות. לפי דיווחים מארצות אחרות בהן הוחלף בעבר לתכשיר שמשווק כרגע בישראל, כעבור זמן מה, מרבית המטופלים לא חשים בתופעות לוואי מיוחדות. הדבר נכון גם לניו זילנד, שם התפרסמו בתחילה שיעורים גבוהים של תופעות לוואי.

29/10/2011 | 19:02 | מאת: יונית

רשומים אלפי סובלים. בין הסובלים והמשתתפים יש גם הרבה רופאים. כרגע מדברים על כמאה אלף מתלוננים. כל הנתונים שקופים ואפשר להתרשם לבד.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת