איזון בלוטת התריס עקב תוצאות בדיקה אחרונות ושינוי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

24/10/2011 | 16:10 | מאת: תמר דוד

דר' נירית שלום רב, הבוקר גיליתי שבלוטת התריס שלי יצאה מאיזון וכך גם גופי בחודשים האחרונים,לא היה לי מושג שיש עניין עם שינוי הפורמולה אלטרוקסין שאני צורכת כבר 22 שנים לאחרונה חשתי חולשה קיצונית לא קבלתי מחזור ועוד.. שאלתי איך יודעת רופאת המשפחה לשנות לי את המינון והאם צריכת הפורמולה בכמויות גדולות יותר תפתור את הבעיה או שחסר חומר שאני צריכה בתרופה? עד היום המינון הינו 100 מ"ג 3 פעמים בשבוע ו150 מ"ג 4 פעמים רופאת המשפחה מציעה להוסיף 50 מ"ג ל4 הימים בהם לקחתי 150 ובימים של ה100 להשאיר לי זה נראה מעט בגלל ההרגשה הכללית הלקויה אודה על תשובתך.

ברוב המקרים העלאת המינון אכן פותרת את הבעיה. כנראה עקב ספיגה מופחתת של הפורמולה החדשה. מה ה TSH האחרון שלך?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת