שלום לד"ר ברק,

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

21/10/2011 | 19:55 | מאת: מושית

השאלה שלי היא לגבי כדור המטפל בתת פעילות של בלוטת התריס. אני בת 29 ולוקחת כדור בשם אלטרוקסין 100 מקג כבר 8 שנים. לפני כחצי שנה קבלתי את אותו כדור אבל טיפה שונה בגודל והרופא אמר לי ששינו רק את גודל הכדור והתוכן הפעיל נשאר אותו דבר.מאז אותו יום התחיל הסיוט. יש לי גלי חום כמו בגיל המעבר,יש לי נשירת שערות חזקה מאד,ממש גושי שיער שנושרים כל הזמן. אני גם עליתי במשקל כמעט 10 ק"ג בלי שום סיבה,אני מתעמלת קבוע ואוכלת רק אוכל טבעי.אותה כמות כמו תמיד. לפני 3 חודשים עשיתי בדיקת דם לבלוטות ומצאו ערכים גבוהים.הרופא העלה לי מיד את המינון ל-150 מקג אבל אני עדיין סובלת מאותן תופעות לוואי.זה לא מפסיק אפילו מתגבר. כל בדיקות הדם האחרות תקינות. הרופא אמר לי שעוד מעט יגיעו תרופות חדשות אבל אולי גם להן יש תופעות לוואי? בגלל ההשמנה אני בדיכאון ובוכה המון.בבקשה תעזרי לי.

מושית שלום אנא קראי את דבריי בראש הפורום ואת התגובות הקודמות שלי בנושא זה. ראשית יש לוודא שהגעת שוב לאיזון ואם אכן כך, לשקול מעבר לתחליפים. בריאות שלמה במהרה

21/10/2011 | 20:32 | מאת: מושית

כמה שאלות: 1)איפה משיגים את התחליפים? שאלתי בסופרפארם ואמרו לי שאין להם. 2)יש תחליף שלא עושה תופעות לוואי? אני ממש חוששת...למה אני צריכה לעשות על עצמי ניסונות? 3) איפה אפשר להשיג את הכדור הישן שהיה ממש מצוין? תודה על ההתייחסות הרצינית שלך.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת