הצעה לגבי בעיית האלטרוקסין,

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

10/10/2011 | 11:49 | מאת: מירית

כדאי להפנות תלונותיכם אל "פניות הציבור" בקופות החולים שלכם. פנו שוב ושוב עד שתקבלו תשובה ברורה ומנומקת. לא לוותר. קופות החולים הם גופים גדולים שיכולים להפעיל לחץ על היצרן. אפשרות נוספת היא פנייה למשרד הבריאות. הצפת משרד הבריאות במכתבים נזעמים,היא דרך לאלץ את כל הנוגעים בדבר לבדוק לעומקם של דברים. ובינתיים,ישנם בתי מרקחת פרטיים שעדיין מוכרים את הפורמולות הישנות. אפשר לברר טלפונית באזור מגוריכם. בהצלחה. בהצלחה.

10/10/2011 | 12:23 | מאת: שלומי

יש להפנות אל: לשכת שר הבריאות, רחוב בן טבאי 2 ירושלים, טלפון 026705811 פקס 026787662 לשכת מנכל משרד הבריאות, רחוב בן טבאי 2 ירושלים טלפון 026705706 פקס 026783266 דואל [email protected]

05/11/2011 | 10:15 | מאת: שירה סיטטו קלינגר

גם אני נפגעתי פיזית כתוצאה משינוי תרכובת תרופת האלטרוקסין והתסמינים הם רבים כמו: נשירת שיער מהותית, כאבים בפרקים, עליה במשקל, כאבים בכל חלקי הגוף, בחילות, חוסר שינה, כבדות והתעייפות מפעולות פשוטות. פשוט איכות החיים נהרסת. צריך להתחיל לפעול בענין ומהר לפני שנתמוגג ויש כמוני אלפים בארץ.

10/10/2011 | 12:30 | מאת: יוספה

עם החלפת הפורמולה החלו תופעות לוואי בלתי נסבלות. פניתי ל"פניות הציבור" של קופת חולים כללית באזור מגוריי בטלפון 098633219 וענה לי בחור חביב בשם שי שטען שמעולם לא שמע על אף תלונה בנושא האלטרוקסין החדש אך הבטיח להעביר את הבעיה הלאה ולהחזיר לי תשובה. היום הוא חזר אלי ואמר שאני המתלוננת היחידה(בכל אזור השרון,כולל נתניה והרצליה)!!! בקיצור,אמר שאי אפשר לשנות הרכב של תרופה בגלל מתלוננת בודדת. אני בהלם... מעולם לא היו לי תופעות לוואי עם התרופה הקודמת.

10/10/2011 | 21:38 | מאת: טרי

יוספה, את ממש לא היחידה הסובלת מתופעות הלואי של האלטרוקסין החדש.התחלתי לקחת את הפורמולה החדשה לפני כחודשיים וחצי ומזה כ-חודש אני מרגישה ממש רע.אני סובלת מכל מיני תופעות שלא היו לי קודם.קופות החולים מתנערים מאחריות ומשחקים בבריאות הציבור.מאחר ומשרד הבריאות "אמור" לדאוג לבריאות הציבור,עליו להוציא הנחיות חדשות ולמצוא פתרון מיידי בקשר לבעיית האלטרוקסין החדש.

11/10/2011 | 07:20 | מאת: שולמית לוי

את לא חושבת שמסתירים משהוא? אחרת מדוע לא הודיעו על שינוי הפורמולה למה בכלל שינו אותה? יש לי גם את אותם תופעות ויותר ואני באותה בעיה ואין למי לפנןת.

01/11/2011 | 16:01 | מאת: מערבי תמר

אני סובלת נורא ואיום, בלילה אין שינה ביום אני ממש לא מתפקדת נרדמתי על ההגה מזל שנתקלתי בגדר (בטבריה בירידות כי באתי באותו יום מחיפה ופשוט השחיקה של הרכב - היא זו ש"עירה אותי".. כל הרכב נסרט למזלי ותודה לאל יצאתי בריאה ושלימה..עייפות נוראית פוקדת אותי -הבטן התנפחה לי בצורה ממש מגעילה.. אני לא בן אדם, בקיצור.

06/11/2011 | 11:53 | מאת: אוסי

תופעת פורמולת האלטרוקסין החדש מתבטאת גם אצלי. לאחרונה כאבי ראש נוראיים, עייפות, כבדות, סחרחורות וכאבים בכל הגוף. מתעוררת בלילה מדקירות חדות בעצמות ובגוף. הפנתי את תלונתי לרופאה ולדבריה עלי ליטול מהתרופה לפחות חמישה ששה שבועות על מנת לבדוק תופעות לוואי, וכן לאפשר לגוף להתרגל אל התרופה. מה עלי לעשות? לסבול כאבים עד שיסתיים הניסוי בגופי????? שמעתי על עוד שני אנשים מכפר סבא, חברה ואבא של חברה שסובלים מסימפטומים דומים ולהם החליפו את הפורמולה. מסתבר שצריך להתעקש על הזכויות שלנו לאורח חיים תקין ובריא. הכיצד ייתכן שלא בדקו אותה קודם??? שמעתי שהתופעה כלל עולמית. חבל!

10/10/2011 | 12:31 | מאת: ענת

מירית שלום, איפה ניתן עדיין לקבל את האלטרוקסין הישן ? מאיזה איזור את?

10/10/2011 | 13:33 | מאת: יוני

ואני רואה שהרבה הקדימו אותי. אני מעוניין לדעת האם מינון החומר הפעיל בתרופה החדשה הוא יותר מנוך.כי בעקבות התרופה החדשה יצאתי מאיזון ולדברי רופא המשפחה,כך קרה לכל המטופלים האחרים בתרופה.האם במקרה כזה לא צריך(וחובה) לידע את החולה כדי שאפשר יהיה לשנות לו מינון? למה חיכו שיתפתחו תופעות לא נעימות וחוסר איזון לפני שהתחילו לפעול? מי אשם במחדל הזה?

22/10/2011 | 16:02 | מאת: לימור חביב

לא קיבלתי אף לא הנחייה אחת ולא פיתרון מיידי בעבור מינון נכון או מעקב רפואי לאחר נטילת הפורמולה החדשה .הנני סובלת מתופעות לוואי בלתי נסבלות. בעיני מראה על זלזול וחוסר אכפתיות בציבור המטופלים.כמו כן הנני מצפה כי נושא זה יעלה לדיון וימצא פתרון מיידי ומועיל.

01/11/2011 | 10:39 | מאת: משה

צריך להגיש תלונה למשטרה נגד משרד הבריאות, חברת התרופות ויבואני התרופה. משהו מהם יכול להבטיח לאותן הנשים בהריון, אשר צורכות את התרופה ששום דבר לא יקרה לפרי ביטנן? כולנו זוכרים מהעבר מה קרה ואין צורך להפחיד יותר. מה קורה אינו. אולי נגרם לנו נזק מצטבר ובלתי הפיך. משרד הבריאות הקים וועדת בדיקה, אשר תוצאותיה יהיו בעוד חודשים רבים ומה יהיה עלינו עד אז...???

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת