טיפול ביתר פעילות בלוטת התריס ונשירת שיער

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

05/10/2011 | 21:30 | מאת: דנית

אני בת 40. לפני 4 חודשים אובחנתי עם יתר פעילות בבלוטת התריס, המצב הראשוני היה: tsh קטן מ- 0.01, הורמון t4=45, הורמון t3-21. התחלתי טיפול במרקפטיזול ובדרלין ללא כל תופעות לוואי מיוחדות. בחודשיים האחרונים הורד לי המינון ל- 90 מ"ג מרקפטיזול בשבוע. בבדיקת דם לפני מס' ימים התוצאות היו: tsh עדיין קטן מ- 0.01, הורמון t4=17.5, הורמון t3=4.8, הוחלט להעלות לי את מינון המרקפטיזול ל- 100 מ"ג בשבוע למשך 3 חודשים, עד הבדיקה הבאה. שאלותי: איך נראה מתווה הטיפול? האם ההתקדמות לא איטית מידי? האם זה נכון לקחת 100 מ"ג בשבוע ולבדוק רק עוד 3 חודשים? האם הבלוטה במצבה האחרון נחשבת מאוזנת? ונושא מטריד ביותר- בחודש האחרון אני סובלת מנשירת שיער אינטנסיבית ביותר. אני מאבדת המון שיער, וזה נראה לי הרבה מעבר לנשירת שיער עונתית. רציתי לשאול האם יכול להיות קשר מוכח בין מצב בלוטת התריס (לכאורה בדרך לאיזון) לבין מצב השיער? האם יש קשר לתרופה? כדאי להחליף לתרופה אחרת-PTU? ובכלל מה כדאי לעשות במצב מייאש זה. חשוב לציין שאני התחלתי טיפול בבלוטה רק לפני 4 חודשים, ולפני הטיפול, ובמהלך הטיפול עד לחודש האחרון לא חשתי כל נשירת שיער, זה משהו שהחל כאמור בחודש האחרון. אודה מאד לתשובות

שלום דנית, הטיפול ביתר פעילות של בלוטת התריס מתקדם לפי תוצאות המעבדה. כרגע נראה שאת די מאוזנת, מכיוון של TSH יכול לקחת זמן לעלות והמדדים החשובים כרגע הם ה T3 ו T4. אני נוהגת לבדוק את בדיקות הדם אחת ל1.5-2 חודשים, אך זה תלוי גם ברופא המטפל. נשירת השיער עלולה בהחלט להיות קשורה ליתר פעילות, אם כי ייתכנו גם סיבות אחרות. הייתי ממתינה בסבלנות עוד כמה חודשים. איני רואה הגיון בהחלפת הטיפול התרופתי בשלב זה. רפואה שלמה וחתימה טובה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת