רמת טריגליצרידים נמוכה יחסית

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

21/06/2011 | 23:15 | מאת: דב

שלום רב, בן 35, לרוב בריא למעט קרצינ' פפ' של התירואיד, מגיל 17 נוטל אלטרוקסין. בדיקות דם אחרונות הראו רמת טריגליצרידים נמוכה יחסית- 22. (בדיקה קודמת לפני חצי שנה הראתה 40). כולסטרול כללי סה"כ תקין: LDL- 116 HDL- 96 כללי: 216. לא ביצעתי שינוי דרמטי בתזונה ועם זאת השומנים צנחו בכמעט חצי. בדיקות תפקודי בלוטת תריס: TSH 4.12 T3 3.9 T4-16.3 נראה שאיני במינון יתר של אלטרוקסין, האם ישנה סיבה אחרת לירידה בטריגליצרדים, והאם מדובר ברמה נמוכה המצריכה טיפול? תודה, דב

דב שלום. אין קשר בין רמת הטריגליצרידים לתפקוד בלוטת התריס כאשר הוא בנורמה. רמת טריגליצרידים נמוכה אינה מסוכנת ואינה דורשת כל טיפול.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת