נבידו בהריון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

21/06/2011 | 08:49 | מאת: משה

אנו רוצים לתכנן הריון ויש לנו 2 ילדים. אני מטופל בנבידו 1000 זריקות בגלל חוסר של טסטוסטרון ואני נמצא בתהליך של הטיפול וכמו כן שנינו לוקחים סימבסטאטין 20 מ"ג בגלל כולסטרול גבוה,לא מעשנים בריאות תקינה ומשקל תקין. האם הנבידו יכול להשפיע או לפגום בתהליך ההריון,בעייה כרומוזומלית כלשהיא לעובר? האם כדאי/רצוי לסיים את הטיפול ולחכות ורק אח"כ לנסות להיכנס להריון, כמה זמן לחכות מהזריקה האחרונה? האם איכות וכמות הזרע נפגעת מנבידו? תודה

משה שלום רב. לא ניתן להרות תחת טיפול בניבידו. מאידך, הוא ניתן לך עקב רמה נמוכה של טסטטוסטרון ולכן ייתכן מאד שתזדקקו לעזרה תרופתית על מנת להרות. כ"כ אסור בהחלט ליטול סימבססטטין בתחילת ההריון ויש להפסיקו (תחת מעקב רפואי) לפני הנסיון להרות. אני ממליצה להוועץ ברופא נשים העוסק בפריון. בהצלחה!

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת