אולטרסאונד צוואר

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

07/05/2012 | 09:46 | מאת: ילנה

שלום רב, הופניתי לאולטרסאונד צוואר לאחר שבבדיקת מישוש התגלה גוש בבלוטת התריס מצד שמאל. התוצאות : בלוטת המגן: איסטמוס-תקין ברוחב 0.35 ס"מ, מעט מעובה,מרקמו אחיד, גבולות שמורים. אונה ימנית: רוחב 1.6 ס"מ,גובה 1.73 ס"מ,עומק 2.01 ס"מ. מוגדלת במידה קלה, מרקם אחיד, הגבולות שמורים. אונה שמאלית: רוחב 1.66 ס"מ, גובה 1.35 ס"מ, עומק 1.32 ס"מ איננה מוגדלת, קיים רושם של נודול איזואקואי בגודל 0.85 מ"מ אשר מתמזג היטב עם רקמת האונה. הדמייתו ברורה יותר במנח אורכי, גבולות האונה שמורים. צוואר קדמי: נערכה סריקה לצוואר הקדמי מאזור הסימפיזיס מנטי ועד לפוסה היוגולרית. צוואר קדמי חופשי וללא סטיות של הסטרוקטורות שמורות בקו האמצע. צוואר ימני ושמאלי: כלי הדם הגדולים חופשיים, השרירים תקינים, הרקמה התת עורית נראית חופשית, בלוטת הפרוטיס נראית תקינה. לא הודגמו בלוטות נוספות מוגדלות. סיכום-קיים רושם לתהליך נודולרי איזואקואי באונה השמאלית של בלוטת המגן. על פי שיקול קליני קורלציה עם מיפוי רדיו איזוטופי. מה אומרות התוצאות? יש לציין שלפני כחצי שנה עשיתי בדיקות דם והTSH היה 3.74 (בטווח הנורמה). ועוד שאלה : האם הפרעה קלה בתפקוד בלוטת התריx יכולה להפריע לכניסה להריון? תודה

ילנה שלום רב מדובר בקשר לא גדול באונה השמאלית, שעל פניו נראה לא חשוד. הרופא המטפל יחליט אם לבצע דיקור אבחנתי של הקשר (תלוי בגורמי הסיכון שלך וכיוב) או לעקוב באמצעות US בלבד. תת פעילות קלה ביותר לא מונעת הריון בד"כ , אך לעיתים קרובות יידרש טיפול תרופתי במהלך ההריון. כל טוב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת