הודעה חדשה X
* ניתן להעלות קבצים עד 5 מגה
* ניתן להעלות קבצי תמונה, סרטון או PDF בלבד
אבקש לקבל תגובות לשאלתי, פרסומים ומידע בריאותי לדוא"ל שלי.
בלחיצה על כפתור השליחה, אני מאשר/ת שהבנתי שהתכנים המופיעים באתר נועדו לספק אינפורמציה בלבד
ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה. נא לעיין בתנאי השימוש באתר.

תודה!
הודעתך התקבלה וממתינה למענה המקצועי של מנהל/ת הפורום.
אנו מזכירים שהודעות בפורום זה אינן מתפרסמות מיד, אלא לאחר אישור מנהל/ת הפורום.


רק בריאות ☺ צוות אתר דוקטורס

רענן פורום

תודה!
הודעתך התקבלה .
לצפייה בהודעה באתר יש לרענן את המסך.
רק בריאות ☺ צוות אתר דוקטורס

רענן פורום

אולטרסאונד צוואר

דיון מתוך פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

הודעה/מחבר תאריך ושעה
  • אולטרסאונד צוואר
    מחבר: ילנה
    תאריך: 07/05/2012
    שעה: 09:46
    שלום רב,
    הופניתי לאולטרסאונד צוואר לאחר שבבדיקת מישוש התגלה גוש בבלוטת התריס מצד שמאל. התוצאות :
    בלוטת המגן:
    איסטמוס-תקין ברוחב 0.35 ס"מ, מעט מעובה,מרקמו אחיד, גבולות שמורים.
    אונה ימנית: רוחב 1.6 ס"מ,גובה 1.73 ס"מ,עומק 2.01 ס"מ.
    מוגדלת במידה קלה, מרקם אחיד, הגבולות שמורים.
    אונה שמאלית: רוחב 1.66 ס"מ, גובה 1.35 ס"מ, עומק 1.32 ס"מ
    איננה מוגדלת, קיים רושם של נודול איזואקואי בגודל 0.85 מ"מ אשר מתמזג היטב עם רקמת האונה. הדמייתו ברורה יותר במנח אורכי, גבולות האונה שמורים.
    צוואר קדמי:
    נערכה סריקה לצוואר הקדמי מאזור הסימפיזיס מנטי ועד לפוסה היוגולרית. צוואר קדמי חופשי וללא סטיות של הסטרוקטורות שמורות בקו האמצע.
    צוואר ימני ושמאלי:
    כלי הדם הגדולים חופשיים, השרירים תקינים, הרקמה התת עורית נראית חופשית, בלוטת הפרוטיס נראית תקינה. לא הודגמו בלוטות נוספות מוגדלות.
    סיכום-קיים רושם לתהליך נודולרי איזואקואי באונה השמאלית של בלוטת המגן. על פי שיקול קליני קורלציה עם מיפוי רדיו איזוטופי.

    מה אומרות התוצאות?
    יש לציין שלפני כחצי שנה עשיתי בדיקות דם והTSH היה 3.74 (בטווח הנורמה).

    ועוד שאלה : האם הפרעה קלה בתפקוד בלוטת התריx יכולה להפריע לכניסה להריון?

    תודה
    הוסף תגובה
    • RE: אולטרסאונד צוואר
      ד"ר נירית אבירן ברק
      RE: אולטרסאונד צוואר
      מחבר: ד"ר נירית אבירן ברק
      תאריך: 07/05/2012
      שעה: 10:07
      ילנה שלום רב
      מדובר בקשר לא גדול באונה השמאלית, שעל פניו נראה לא חשוד. הרופא המטפל יחליט אם לבצע דיקור אבחנתי של הקשר (תלוי בגורמי הסיכון שלך וכיוב) או לעקוב באמצעות US בלבד.
      תת פעילות קלה ביותר לא מונעת הריון בד"כ , אך לעיתים קרובות יידרש טיפול תרופתי במהלך ההריון.
      כל טוב
      הוסף תגובה
ד"ר נירית אבירן ברק

ד"ר נירית אבירן ברק (מנהל הפורום)

מומחית באנדוקרינולוגיה

רוצה להתייעץ? המומחים שלנו עונים על שאלות הגולשים בפורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

עבור לפורום >>