tsh גבוה תחילת היריון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

25/03/2024 | 16:25 | מאת: אלונה

שלום ד״ר, בהיריון בשבוע 5, בבדיקה שעשיתי בשבוע 4 ערכי tsh יצאו גבוהים- 4.8, התחלתי לקחת יוטירקס 50 מ״ג כל בוקר (הומלץ לעשות הפסקה בשישי שבת) היום עשיתי בדיקת TPO ויצאה חיובית (1800) כלומר להבנתי תת הפעילות נובעת ממחלת ההשימוטו. לפי הכניסה להיריון ערכי הtsh תמיד היו גבוליים ולרוב בנורמה, בבדיקה האחרונה לפני ההיריון היה 3.3 ולכן מעולם לא טופלתי תרופתית, ערכי t3 וt4 תקינים. התור לאנדוקרינולוג עוד הרבה זמן, רציתי לוודא שהמינון שאני לוקחת מספיק ואם יש משהו נוסף שאוכל לעשות. חוששת שנגרם נזק לעובר... תודה!

רק אחרי חודש תוכלי לבדוק אם המינון מתאים לך ועדיין אולי תצטרכי לשנותו, בכל מקרה אין דאגה בערכים הללו

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת