תת פעילות בלוטת תריס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

18/03/2024 | 10:17 | מאת: ליה

שלום אני בשבוע 8 להריון. לפני חודש וחצי עשיתי בדיקת tsh שיצאה 5. לפני כן תמיד הtsh היה תקין. אני לא מקבלת טיפול לבלוטות תריס. נטלתי פרדניזון עד לפני מספר ימים במינון מאוד גבוה והבנתי שזה גורם לtsh להיות נמוך, וזה יכול להימשך גם חודשים לאחר הפסקת התרופה. מה עליי לעשות במצב כזה? איך אוכל לדעת מה המצב האמיתי ואם אני באמת צריכה לטפל בתת פעילות או לא בהתייחס לכך שהפרדניזון עוד משפיע על רמות הtsh?

אם יש שוב TSH גבוה יש לטפל, ולבדוק נוגדנים, יש לפנות בהקדם לרופא המטפל

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת