היפרקלצמיה עם PTH תקין

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

13/03/2024 | 10:32 | מאת: יוסי

שלום רב, מזה כחודש אני סובל מבחילות ברמה שמפריעות לתפקוד היומיומי שלי עייפות חולשה וחוסר תאבון, בבדיקות דם איתר רופא המשפחה עליה ברמות הסידן בשלוש בדיקות אחרונות התוצאה נעה בין 11.4 ל 11.6 רמת הזרחן אף היא נעה בין 2.0 ל 2.5 בבדיקת PTH הייתה התוצאה 24.6 (תקינה להבנתי) שללנו הילייקובקטר, אך עדיין הסימפטומים שתארתי למעלה לא עוזבים אותי, רציתי לדעת האם רמת PTH תקינה עדיין יכולה להורות על בעיה בבלוטות התריס? האם היפר קלצמיה עלול להיות גם מסיבות אחרות? מה עוד אני יכול לעשות בכדי לתפקד נורמלי?

לא בהכרח שיש קשר בין התלונות לממצאים במעבדה ויש להשלים בירור דרך רופא המשפחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת