תוצאות בדיקת CT פרוטוקול אבנים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

11/03/2024 | 14:40 | מאת: רינה

ד"ר שלום וברכה! עקב כאבים חזקים חוזרים ונשנים במותן ימין, בבטן תחתונה ובבטן עליונה ווכאבים וצריבה במתן שתן. ידוע על אבן בגודל 0.5 ס"מ בכליה ימנית. מאובחנת בדלקת כרונית בשלפוחית השתן שלפוחית כאובה כאבים בשלפוחית סביב השעון 24/7. מאובחנת בסוכרת סוג 2 לא מאוזנת מטופלת בגלוקומין 2 כדורים פעמיים ביום ואינסולין 10 יח' פעם ביום בשעה 21:00 שעה קבועה. בדיקת A1C - 7.7% עקב כל ביצעתי בדיקת CT פרוטוקול אבנים ללא חומר ניגוד. להלן הממצאים: כבד היפודנסי - שומני בצורה דיפוזית. גוש היפודנסי באדרנל שמאלי בקוטר של 0.7 ס"מ לאור המצב הנ"ל נדרשתי לבצע בדיקת איסוף שתן 24 ש"ע בלי חומר משמר וגם עם חומר משמר ל METANEPHRINES . כמו כן נדרשתי לבצע בדיקות דם להורמון - הנדו לסוגיו. שאלותיי הם: 1. מה המשמעות של הממצא "היפודנסי"???? 2. מה הכוונה של כבד היפודנסי שומני בצורה דיפוזית????? 3. האם הממצא שהתדלה בסי. טי גוש היפודנסי הינו ממצא שפיר או ח"ו ממצא גידולי????? 4. מה מטרת הבדיקות שנדרשתי לבצע????? 5. מה הטיפול לממצא זה????? אני ממש מודאגת!!!!! בברכה מרובה, רינה

שכיח לראות ממצאים באדרנל, היה כן כדאי לקבל חומר ניגוד, לרוב הם שפירים ובעקרון בגודל הזה לא נדרש בירור, יש לפנות להמשך מעקב הרופא שלך לגבי כבד שומני יש לשמור על תזונה ופעילות גופנית ומעקב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת