טרום סכרתי עם אינסולין נמוך ?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

06/03/2024 | 19:44 | מאת: אופיר

שלום, בן 50 מטופל בססטין לכולסטרול ופבוקוסטסאט לגאוט. בעבר עודף משקל גדול של כ 30 ק"ג ובשנים האחרונות עודף קל עד משקל גוף תקין. ערכי הסוכר בצום עלו בהדרגתיות עד ל 119 והחלבון המסוכרר ל 5.9%.. טריגלצרידים נמוך -פחות מ 100 לאורך שנים. לפני 7 שבועות החלטתי לנסות דיאטת קיטו, ואכן הסוכר ירד בהתחלה וגם ירדתי כמה ק"ג עודפים. לאחר כ3-6 שבועות הבחנתי שכם ארוחות עתירות חלבונים עם 6-7 גרם פחממות גורמות לי לתנודות גדולות בסוכר וגם הסוכר בצום נע סביב ה 120 ולעיתים אף יותר ברמת הגרף. במקביל הפסקתי לרדת במשקל למרות שאכלתי כ 1500 קלוריות ביום לכבר ששוקך 85 ק"ג ומתאמן 5 פעמים בשבוע המשקל הפסיק לרדת במשך 3 שבועות. עשיתי בדיקה של בלוטת התריס ורמת אינסולין בצום - שהרי ההנחה היא שהגוף פיתח תנגודת לאינסולין. הופתעתי לראות שרמת האינסולין בצום היא 3.7 למרות שהגלקוז היה 115 TSH 4.45 , Free t4 13.9, Free T3 - 2.7, rT3 - 16 החלטתי לנסות דיאטה יותר מאוזנת עם כ 100 גרם פחממות ביום ולאחר כשבוע, רמת סוכר בצום כ 126 על הגרף ויכולה לעבור את ה 130 . שאלתי - מדוע הסוכר עולה למרות שירדתי 5 ק"ג במשקל, הפחתתי את הפחממות מרמה של 350 גרם ויותר ביום לפחות משליש ואיך זה ייתכן שרמת האינסולין בצום נמוכה כל כך. כמו כן האם יש בעיה בהורמון הפעיל של בלוטת התריס שגורם להפסקת הירידה במשקל תודה, אופיר

אין משמעות לרמת האינסולין ונראה שמתפתחת סוכרת, יש לפנות לרופא המטפל, בלוטת התריס תקינה (TSH)

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת