Total TESTOSTERONE גבוה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

04/03/2024 | 22:34 | מאת: מוטי

שלום, אני בן 27 ולאחרונה החל לי מפרצים ודלילות קיצונית בשיער (רואים את הקרקפת). רופא עור אמר לי שזה ככל הנראה התקרחות גברית והמליץ על פרופסיה ומינוקסידיל. מכיוון שהסברתי לרופא עור שזה קרה באופן מהיר מאוד, אז אני מעוניין לבדוק שזה לא נובע מסיבות אחרות. קיבלתי בדיקות דם והכל יצא בטווח הנורמה פרט לTotal TESTOSTERONE. ערכי הייחוס הם בין 6.5 ל-24. לפי יחידת מדידה nmol/l. בבדיקה אצלי יצא 36.3. יתכן ויש קשר להתקרחות/דילול שיער? במידה ואין קשר, יש משמעות לחריגה כזאת בבדיקת דם? יש לציין שאני לא לוקח שום תוספים. אני מטופל בלוסטרל 200 מ"ג.

התקרחות גברית אינה בעיה אנדוקרינית ואין משמעות, הכל טוב

05/03/2024 | 12:17 | מאת: מוטי

זאת אומרת טסטוסטרון גבוה לא משפיע על מפרצים. ואם אני מבין נכון ממך גם אין משמעות לחריגה בטוטאל טסטוסטרון?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת