הזרקה מקומית של סטרואידים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

27/02/2024 | 21:44 | מאת: רונית

שלום מבוגרת עם רקע של יתר לח"ד וסכרת, וירידה בתפקוד כלייתי סובלת מאוסטאוארטריטיס בשתי הברכיים. אחת מאפשרויות הטיפול זה הזרקות לברכיים, יש הזרקה של חומצה היאולורונית או זריקה של סטרואידים. האורטופד חושב שבגלל שהשחיקה במצב מתקדם אז הזרקה של חומצה היאלורונית לא תהיה יעילה, ועדיף הזרקות של סטרואידים, וציין שזה יכול להעלות זמנית את הסוכר ולחץ הדם. הסכרת מאוזנת, לחץ הדם לא כ"כ. 1. מבחינת הכליות יש בעיה עם הזרקות של סטרואידים? 2. מבחינת הסוכר, האם יש בעיה או שמדובר בעליה קלה זמנית שאינה בעלת משמעות? 3. מבחינת לחץ הדם מה ההשפעה של הזרקה מקומית? האם יש סיכון משמעותי? תודה

הזרקת סטרואידים מעלה לחץ דם וסוכר לתקופה קצובה שנעה בין ימים לחודשים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת