בלוטת התריס בדיקת דם ואולטרבאונד

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

24/02/2024 | 20:29 | מאת: דניאלה

בריאה בדרכ. באלוטרסאונד בלוטת התריס שתי האונות והאיסטימוס תקינים בגודלם מרקמם לא אחיד עם מספר קישריות היפואקוגניות בקוטר מרבי של עד 0.6 מ"מ . בבדיקת דם Tsh= 6.291 T4 free=16 Thyroglobulin ab= 140 iu/ml ANTI THYROID PEROXID=2497.90 U/ml אני רואה שיש חריגות בבדיקות דם האלו . אשמח לדעת במה מדובר . תודה מראש ❤️🙏

תת פעילות קלה מאד יש לפנות לרופא המטפל

27/02/2024 | 21:16 | מאת: דניאלה

תודה רבה על תשובתך. בהמשך לשאלה מצורף אולטרסאונד מהימים האחרונים. אשמח לתשובתך.❤️ סונר צוואר: *תירואיד משמאל:* בדיאמטר 1.2*4 ס"מ בעל מבנה מעט היפוסונורי עם קשר היפוסונורי זעיר במרכז האונה, ללא גושים וקשר היפוסונורי קטן נוסף בחלק התחתון של האונה. *תירואיד מימין:* בדיאמטר 1.4*4.9 ס"מ עם קשרים היפוסונורים זעירים. *באיסטימוס:* משמאל הודגם גוש היפוסונורי הבולט קדימה בקוטר 7 מ"מ. קנה בקו האמצע. *בשרשרת הג'וגולרית משמאל:* הודגמו בלוטות תגובתיות בקוטר עד 8 מ"מ *מאחורי זווית הלסת משמאל:* הודגמה בלוטה תגובתית מאורכת בקוטר 17 מ"מ. *בשרשרת הג'וגולרית מימין:* הודגמו בלוטות תגובתיות בתחנה 2 בקוטר 9 מ"מ. *מאחורי זווית הלסת מימין":* הודגמה בלוטה תגובתית מאורכת בקוטר 18 מ"מ. *פרוטיס* תקין דו צדדי. *בלוטות רוק תת לסתיות:* תקינות דו צדדי. *משמאל:* TIRADS 2 *מימין:* TIRADS 2

נדרש מעקב בלבד

03/03/2024 | 08:57 | מאת: דניאלה

תודה על המענה. אשמח לדעת מעקב לאיזה מהדברים שצויינו באולטרסאונד.? וכל כמה זמן?

מדובר בתת פעילות קלה של בלוטת תריס לטיפול דרך רופא/ת המשפחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת