בלוטת התריס\קורטיזול

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

17/02/2024 | 23:10 | מאת: שמוליק

מזה תקופה חווה תחושה של אי שקט, התעוררות בלילה שעולים ויורדים ללא שום גורם חיצוני, שבוע חש רגיל לחלוטין, שמח ובעל אנרגיות ושבוע אחר מרגיש תחושה של חרדה, מצב רוח ירוד, הפרעות בשינה, ירידה קוגנטיבית והרעה כללית. התחושה היא שמדובר במשהו הורמונלי, כי השינויים הם חדים. יש ברקע תת פעילות של בלוטת התריס בעבר, אך היא כרגע מאוזנת (ללא תרופות) אחרי לקיחה של תוספי תזונה (יוד) - הופסק לפני חודשיים. מה יכולה להיות הסיבה להרגשות ומה כדאי לבדוק? האם יש קשר לאדרנל וקורטיזול?

יש לפנות לרופא המטפל, לא שכיח לראות תופעות כאלו שבאות והולכות מסיבה הורמונלית גרידא

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת