איבוד חשק מיני בבן 35

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

10/02/2024 | 04:12 | מאת: דולב

שלום רב, אני גבר בן 35 עם אוסטאופורוזיס (שמאובחנת רשמית מזה כ-5 שנים והולכת ומדרדרת עם כל בדיקת צפיפות עצם). בנוסף, החשק המיני שלי הולך ונעלם. בשנה האחרונה כמעט לא קיים. זקפה אחת לשבוע-שבועיים במקרה הטוב (פעם הייתי הכי חרמן בעולם). כל זה קורה על רקע תסמונת דום נשימה בשינה בדרגה חמורה מאוד. בקושי ישן, לא מצליח להתרגל לסיפאפ. בפאנל הורמונלי מלפני מס' ימים: LH 3.0 IU/L ESTRADIOL (E-2) 179 pmol/L FSH 4.5 IU/L PROGESTERONE 1.7 nmol/L PROLACTIN 119 mIU/L 17-OH-PROGESTERONE 5.3 nmol/L TSH 1.93 mIU/L TESTOSTERONE- TOTAL 18.66 nmol/L DHEA SULPHATE 11.4 mcmol/L IGF-1 111.0 ng/ml לפי האתר של קופ"ח, הדבר היחיד שבולט זה רמה גבוהה מאוד של אסטרדיול (מה שאני מניח שיכול להסביר את התלונות). לציין שמעולם לא נטלתי סטרואידים, אגב. האם ניתן לטפל בנ"ל בטמוקסיפן? האם במשהו אחר? לצערי לא מצליח לטפל כמו שצריך בדום נשימה בשינה... תודה רבה

לדעתי התוצאות תקינות ובכל מקרה קודם כל חשוב לטפל בדום נשימה ולהגיע לאנדוקרינולוג בביקור מסודר

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת