טסטוסטרון גבוה בלי סימפטומים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

25/01/2024 | 20:34 | מאת: רוני

היי ד״ר, אני בת 24, לא חוויתי שום סימפטומים, מלבד עייפות וחולשה שנמשכות תקופה ארוכה (לא מצאו לזה סיבה), ובמקרה בבדיקת דם שהרופא נשים שלח אותי גיליתי שהטסטוסטרון שלי גבוה (על גלולות)- 2.74 . הרופא אמר לי שזה לא הגיוני כל כך כי הגלולות אמורות להוריד את רמת הטסטוסטרון ועשינו בדיקה חוזרת ושוב יצא גבוה- 1.96. לכן הפסקתי עם הגלולות לאחר שימוש של 4 שנים (גלולות מינס), כך שבתאריך 14.1 לקחתי את הגלולה הפעילה האחרונה בחפיסה. היום עשיתי שוב בדיקת דם ששלחו אותי אליה ואלו התוצאות: Estradiol 192 pmol/L Progesterone 0.8 nmol/L FSH 4.85 mIU/mL LH 7.93 mIU/mL Dhea-SO4 7.3 umol/L Testosterone 2.92 nmol/L ובדיקת הריון שלילית בבדיקות לפני האחרונות (על גלולות) גם אלו נבדקו- TSH 1.60 mIU/L Androstenedione 3.41. ng/mL 17OH-Progesterone 4.77 mol/L אציין שאין לי שחלות פוליציסטיות ולא היה לי אף פעם תסמינים שקשורים לזה כמו שיעור יתר, נטייה להשמנה, אקנה, קול עמוק או מחזור לא סדיר (לפני שלקחתי גלולות קיבלתי ווסת בדיוק ביום שצריך). אני התחלתי בירור אצל מומחה והוא אמר שזה יכול להיות מגיע ממקור לא שחלתי, אבל כל התהליך לוקח זמן ורציתי לדעת מה זה יכול להיות או לקבל כיוון לבדיקה? כפי שנראה הכל תקין ואין לי שום סימפטום קיצוני או משהו חריג אז לא ממש הבנתי איפה הטסטוסטרון מתבטא. קצת חוששת שזה יכול להשפיע על הפוריות בהמשך אם אפספס את האיבחון.

סביר שמדובר בשחלות פוליציסטיות או NCCAH יש עוד אפשרויות, ממליצה להגיע לאנדוקרינולוג וכן, בירור לוקח זמן

28/01/2024 | 11:05 | מאת: רוני

תודה על המענה! אמשיך עם הבירור, אבל זה יכול להיות שני אלה גם אם אין לי אף תסמין שלהם מלבד הטסטוסטרון?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת