איך לוודא את רמת הסוכר בטוח?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

02/01/2024 | 21:16 | מאת: ג.

שלום, ביצעתי בדיקת דם ויצא לי גלוקוז 110. אני די בטוחה שהסיבה לקפיצה בסוכר זה בגלל מתח נפשי שהיה לי באותו השבוע. זה נכון שיש לי היסטוריה משפחתית של טרום סכרת ואורח החיים שלי לא הכי אידיאלי, אבל זה היה שבוע עם הרבה מאד סטרס וכמעט ולא אכלתי. גם בלילה שלפני הבדיקה בקושי ישנתי בגלל מחשבות ונבדקתי במצב לא רגוע בכלל. אין לי ספק שזה השפיע על התוצאה, שכן זה השפיע גם על משהו נוסף שאני סובלת ממנו שמוחמר בסטרס. הבעייה שבקופה רואים את זה כתוצאה סופית ולא מאמינים לי. בדקתי וראיתי שיש בדיקה מדוייקת יותר (HbA1c) וברור לי שאני לא עושה דבר בלי לוודא זאת בטוח. מה הדבר הנכון לעשות במקרה הזה כדי לאמת את התוצאה? האם לבצע שוב בדיקת גלוקוז ו- HbA1c? זה יכול לאמת את זה בוודאות? אודה לעצתך. תודה רבה

חסר לי הרקע הרפואי ועוד, דבר ראשון בדיקה חוזרת ולהגיע לרופא המשפחה ושמירה על אורח חיים בריא

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת